Parnasszusi Hírt_ Adó

Fénnyel írt sorok

Az idén szeptember utolsó hétvégéjén megtartott Dióverő fesztiválon mutatták be Érmihályfalván a helybeli Szilágyi Ferenc Hubart Fénnyel írt sorok című legújabb verseskötetét. A szerző másfél évtizedes irodalmi ténykedése igen termékenyre sikeredett, most megjelent lírai kitárulkozása immár a negyedik rímes gyűjtemény, amit 2010-től kezdődően tett az olvasók asztalára. Azelőtt prózai szövegekbe fonta mondanivalóját, 2006-ban debütált a Sztálin-csokoládé című kötetével.

A teljes cikk itt olvasható:  A „fénnyel író” legújabb könyvét mutatták be

 

Beszélgetés Pete László Miklóssal a Magyar Líra Csarnoka és a Magyar Parnasszus főszerkesztőjével

 "Elválasztjuk az ocsút a tiszta búzától. Az amatőr verseknek csak igen kis hányada képvisel valódi értéket, ezt meg kell találnunk."

      

Beszélgetés Pete László  Miklóssal a Magyar Líra Csarnoka és a Magyar Parnasszus főszerkesztőjével

H. Gábor Erzsébet Zsike tatabányai költő igazi tehetségének titkai

  " a verseiben soha nem kellett szerepet játszania. Minden szereplő ő  ..."    http://www.montazsmagazin.hu/iroklub/h-gabor-erzsebet-zsike-tatabanyai-koelt

    

Szilágyi Ferenc Hubart író, költő, képzőművész "A tehetség isteni áldás, de hihetetlen akarat és alázat nélkül mit sem ér." (Steven Gerrard)

A Kissomlyón élő Varga Tibor költő élete és munkássága

"A szabadság és szépség felé visz az út, amelyen elindult. És itt nem fontos, hogy az új világból mekkora darab az övé. Határa nem nagy, a néhány legnagyobbak birodalmához nem is fogható. De költő a maga világában, és ennél több senki sem lehet.” (Kodály Zoltán)

Tibor Az Élő Magyar Líra Csarnokának egyik tagja. Egy kedves barátom hívta fel figyelmemet a személyére, hogy egy rendkívül nagy tudású, segítőkész EMBER, és még költő is."

A Nagy L. Éva által készített teljes riport a www.montazsmagazin.hu oldalain olvasható.

Ismerkedjünk meg Mysty Katával, a költővel!

"A szeretet csodája bennünk van valóban, de igazán akkor tölti be életfunkcióját, amikor nem önmagunk felé irányul, hanem a másik ember felé, s ha feltétel nélkülivé válik. Miképpen? Úgy, hogy egyfajta eredeti szerelmi háromszögben élsz. Ha Isten nincs a szövetségünkben, emiatt űr keletkezik két ember között, s ezt valami más tölti majd ki. Legtöbbször rossz szokásokból kialakult káros szenvedélyek. Ettől megsérül a szeretet, s a csodája elvetél. Szerencsére meg nem semmisül, főnixként mindig újjászületik, mert a szeretet örök."

Forrás:  Montázsmagazin. A teljes interjú az az internetes lap címére kattintva olvasható.

Szepesi Zsuzsanna költő is a 7torony lakója

,,Hanyatt fekve ábrándozom,
széles égbolt-sátram lett,
a hófehér pamacsokból
most alkot a képzelet:”

(Szepesi Zsuzsanna)

Kedves Zsuzsikám! Kérlek, mesélj nekünk, hogyan és mit is alkot a képzelet! De először lássuk az emlékezetet: mesélj nekünk életed korai szakaszáról, szüleidről, fiatalkorodról! Oszd meg velünk életed kedves és fájdalmas pillanatait is, ha lehet.

szepesi5

Teljes cikk: http://www.montazsmagazin.hu/szepesi-zsuzsanna-kolto-7torony-lakoja/

Szilágyi Ferenc Hubart harmadik verseskötete

Kattinson a képre könyvbemutató alkalmából készült cikk olvasásához!

"Tűzmadár"-könyvbemutató Alsógallán

Könyvbemutatót tartottak Alsógallán, a József Attila Művelődési Házban. H.Gábor Erzsébet "Tűzmadár" című új verseskötetét, melyben több, mint 300 költemény szerepel,