Ünnepi rendezvény

 

 

Péntek délután a bihardiószegi (Erdély, Bihar-megye) Zichy-kastélyban  a Magyar Kultúra Napja alkalmából ünnepi rendezvényt tartott a nemrég alakult Berettyó-menti és Érmelléki Közművelődési Egyesület. Köszöntőt mondott Mados Attila Bihardiószeg polgármestere, Tőtős Norbert ügyvezető elnök és Dr. Oláh József egyesületi elnök. Zsidó Piroska, diószegi pedagógus, író Kölcseyről és a Himnuszról tartott érdekes előadást. Majd szabad versfelolvasással folytatódott az est, melyből jómagam is kivettem a részemet. Négy hosszabb lélegzetű, alkalomhoz illő versemet adtam elő, amit a szépszámú közönség élénk tapssal jutalmazott. Képzőművészeti alkotómunkámat sem hallgattam el, két sajátkészítésű bronzplakettel illusztráltam az elhangzottakat. A szünetben a házigazdák kaláccsal és jóféle diószegi borral kedveskedtek a vendégeknek. Az est a Zichy-kastélyban berendezett állandó kiállítás megtekintésével ért véget. Bepillanthattunk a település és a kastély történetébe, az Érmellék élővilágába, és a híres diószegi borászat kulisszatitkaiba.  Az információgazdag előadás Dr. Szabó József orvos, diószegi helytörténész szaktudását dicséri. 


Szilágyi Ferenc Hubart

Cikkek: 

Hozzászólások

hzsike képe

Biztos, hogy élménydús, és gazdag délután volt. Szeretettel gratulálok a verseid felolvasásához is!

Zsike :)

hubart képe

Igen, az volt, kedves Zsike, és ezután negyedévente találkozunk az Érmellék különböző helyszínein és alkalmain. Nagy szükség van az itteni magyarság szervezett összefogására a kultúra területén is.  Köszönöm kedves szavaidat.  :)

Nagygyörgy Erzsébet képe

Kedves Feri!

Csodás nap lehetett, magam is ott lettem volna, ha nem ilyen messze lakom, biztosan remek alkotásokat vittél, gratulálok.

Erzsike

hubart képe

Köszönöm szépen, kedves Erzsike. 

Csilla képe

Gratulálok a rendezvényhez és a saját versek előadásához! (felolvasás vagy kívülről? :) Az egyesületnek pedig eredményes munkálkodást kívánok!!

hubart képe

Kedves Csilla, nem tudom a verseimet kívülrül, de csodállom azokat, akik megtanulják. Olvastam, de  szépen hangsúlyozva, ezért használom az előadás szót a felolvasás helyett. :) Köszönöm kedves szavaidat, jókívánságaidat.