Őszelő

Még Nyár integet,
arcon csókol, visszanéz,
vágyak nincsenek –
már a kert alatt időz,
esőkönnyel érkezett,
s kalapot lenget az Ősz.

*
Kalapot lenget az Ősz,
esőkönnyel érkezett,
már a kert alatt időz,
vágyak nincsenek –
arcon csókol, visszanéz,
még Nyár integet.
 

Hozzászólások

Tetszik a vers hangolása, a személyes megjelenítései, külön is a játék a múltidő/jlelenidő vonatkozásában (még visszanéz - már érkezett). Izgalmas a forma is (nekem kicsit árva a második sor, de olyannyira belesimul a versbe, hogy csak most tűnt fel), eszembe sem jutott számolni a szótagszámokat, pedig nagyon érdekes a képlet. Sok finom, izgalmas megoldás van ebben a versben.

aLéb

Kankalin képe

Eredetileg nem kellenének ebbe a formába rímek, sőt, írásjelek és nagybetűk sem, csak kísérletezgettem, mert megtetszett az 5-7-5-7-7-7-es felépítés és a kihívás, ami egy ilyen busokusekikában van. Gondoltam egy merészet, adaptáltam. :)
Most, hogy mondod, lehet, hogy árva a második sor, de nem akartam a többi 7-essel rímeltetni, mert így különlegesebb a dallama, és nem kötött semmilyen szabály.
Izgalmas írni is ezt a formát, sok mindent bele lehet tenni, ami egy olvasás után nem látszik, részekre bontva, vagy akár visszafelé olvasva tűnnek elő a mélyebb elemek, érzések.
(Be is másolom fordítva.)
Jó kikapcsolódás, gyors sikerélményhez vezet, mert rövid idő alatt megírható, ha valaki képes belső nyugalomra és teljes koncentrációra. 
Köszönöm szépen a véleményedet, aLéb! Jólesik. :)

Szeretettel: Kankalin

lnpeters képe

A hangulatot szépen megfogtad, de - úgy érzem - a téma még Benned naradt, Kankalin. Ez egy magában lezárt, szép miniatűr. Úgy jó, ahogy van, de még ott kopogtat Benned egy másik vers.

Pete László Miklós (L. N. Peters)

Kankalin képe

Kedves Laci, ezt a rövidke verset csak pillanatképnek szántam. Megtetszett a forma, kicsit átalakítottam, így született. Valóban miniatűr, talán egy érzelemdús képeslap. 
Sok vers és próza kopogtat bennem, de valami mindig eltereli a figyelmem (nem erre a busokusekikára gondolok). Annyi minden történik, hogy elaprózódom, mire a dolgaim végére járok.
Írok majd ennél komolyabb verseket is, de olykor jólesik egy kis kitérő. :)