Ajándékot…

Írtam már, mennyire odavagyok a bürokráciáért?! Neem? Hát az meg hogy lehet, pedig annyira szívbe markoló, megható, és megnyugtató…

 

Az év végémet pedig megfűszerezték azzal, küldtek egy levelet, miszerint nyilatkozzak. 

Kiderült – bár nem vagyok Nyilas Misi – pakkra lehetek esélyes. Az ám, de mégse, mert hogyan gondolom, hogy nem nyilatkozok a tartalmáról. Azt azonban eszükbe se jutott közölni, hogy honnan jött, csak rábiggyesztettek egy küldeményazonosítót még. A Magyar Posta weboldalának megfelelő rovatkáiba bekanyarintva még mindig nem tudtam, ki a feladó, csak annyit, hol landolt a csomagom. Felsejlett, nem honi küldemény az a portéka, mivel az azonosító két utolsó jelét a ködös Albionra utaló „GB”-nek gyanítottam. Heuréka! Telefont ragadtam, és gyorsan meggyanúsítottam egyik családtagomat, miszerint merészelt küldeni akármit is. Bevallotta, hát leinformáltam, mi is az ajándékom, mert menet közben kiderült, bizony az a tartalom! 

Rácsodálkozott,  hogyan nyilatkozhatok arról, amiről fogalmam sem kéne, hogy legyen, csupán annyi volna a dolgom, hogy örüljek a küldeménynek.

Mindegy, ha már ezt kéri a nagy magyar cég, ám legyen nekik is karácsony! Kinyomtattam, aláírtam, elküldtem, mire a mai napon mailben értesítettek, az egyenes ügyintézés itt koránt sem ért még véget. Láthatatlan ujjakkal mutogattak rám, hiányosan töltöttem ki a nyilatkozatot, mert árat, az aztán végképp nem írtam rá. Szépíthetnék, hogy én aztán semmi csúnyát…, de bevallom, sorra jöttek a felmenői azoknak, akik az ilyen-olyan betartandó jogszabályokat logika nélkül rákényszerítik az intézményekre, és mint a katonaságnál, nyilván a parancs tovább gyűrűzik. Ellenkezni meg minek, attól csak megsokszorozódik minden. 

 

Böcsülettel megsaccperkábéztam a tartalmak mibekerülését, ami kemény párezer forintra rúg, és nemrégiben online elküldtem az ominózus baromságbevallományt, hátha nem küldik vissza a csomagomat a feladónak, amit a vámosok már rég felbontottak...

 

Nem új évi fogadalom, ám meglehet, nyitok egy fórumot, amely a Magyar Televízió egykori kabaréműsorában szereplő PÁF-hoz (Pocsék Áruk Fóruma) hasonlóan a PÜF (Pocsék Ügyintézések Fóruma) nevet viselné.

 

Napjainkban…

 

Mi már csak a neten, elvégre lóvélehámozási vs kényszerpengető kapcsolatban állunk én és Magyar Posta Zrt.

Mailben értesítés, miszerint haladjunk már. Egyezerkettőszázzal lógok, mert nehogy azt képzeljem, ingyen tapogatják át az esetleg H1N1 vagy mini napalm gyanús, ajándéknak álcázott egy darab könyv és kettő darab színes fényképtartalmakat.

Felajánlották, azonnal fizethetek online, mert, ha akkor perkálok, amikor a csomagot kihozzák, nyolcszáz forinttal több a taksa. 

Már megérte melegében online jatt a jattba, hisz nyertem nyolcszázat!

 

Azon morfondériázom, a történteket saját hatáskörömben lefordítom angolra, és elküldöm az utódlásban első helyen álló Vilmosnak, véletlenül se kerüljön abba a kellemetlen helyzetbe ő vagy kedves családja, ha magyar honból valaha is ajándékkal lepnék meg. 

Bye, bye Uk! :)

Hozzászólások

Csilla képe

Ismét egy ízes, szellemes, elmés írás tőled, gratulálok! Szívesen olvasnék több hasonlót:)

 

Mosolyogva olvastalak. Köszönöm a szavaidat, a megerősítést, tán a szatíra az, amely közel áll hozzám, és képes helyet cserélni a néha toporgó türelmemmel! :)

hubart képe

Érdekes írás! A jelenség számomra nem idegen. Mostanában két olyan emailt is kaptam ismeretlen feladótól, amelyben arról értesítenek, hogy csomagom érkezett a helyi postára. De hogy ki küldte, milyen céllal, és hogy mit tartalmaz, arról nem szól se levél, se fáma. Azt viszont nem mulasztották el közölni a levélben , hogy a  csomagért fizetni kell elektronikusan - gondolom, hogy bankszámlával - mert mindjárt ott is volt egy link, amire kattintani kellett... volna. Én azomban a fülem botját sem mozdítottam, hiszen sejtettem, hogy csalással van dolgom. Hiszen senkitől nem vártam semmilyen csomagot. A dolognak nem is lett folytatása. Amúgy, ha tényleg érkezett volna valamilyen küldemény számomra, azt kihozta volna a postás ingyen és bérmentve, de még egy huncut nyomtatott értesítés sem  hozott. Az ilyen "küldeményekről" szívesen lemondok akár a posta, akár a "feladó" javára, legyen egyszer nekik is boldog karácsonyuk! :) 

Az ám, mégis inkább tanulságos!

Nem is koptattam volna a klaviatúrát, ha arról a fajta mail értesítés(ek)ről lenne szó, ahol a feladó nevét is hibásan írják, és azonnal “felajánlják” hová is fizessek. 

Az ilyet szerencsére hagyom pihenni. :) 

A maillel nem is foglalkoztam, ám jött a levél is postáéktól, amely hiánypótlásra szólított fel. Ekkor kerestem meg neten az elérhetőségüket, telefont eresztettem feléjük, és megbizonyosodtam, hogy valóban a ködös Albionból indították el a küldeményt. 

Pótoltam a logikátlan hiányosságokat, s csak eztán kaptam tőlük újabb levélben értesítést a fizetést illetően.

Mailben igazolták vissza a befizetésem megtörténtét, és számlát mellékeltek róla.

Két napra rá megérkezett a küldemény is végre, s azóta fülig ér a szám, ahogy az ajándékként küldött Romhányi József Nagy szamárfül c. könyvét olvasom, s nem utolsó sorban kedvünkre gyönyörködünk a középsulis unokánk mellékelte mosolygós iskolai fényképeiben.

 

S, hogy ne csupán próza őrizze, hát megverseltem a történést:

 

Pakkra fel!

 

Míg az országunk határát három tenger mosta,

lóháton is eljutott a címzetthez a posta.

Mostanára kis hazánknak szűrét jól kiszabták,

és a lovat némelyek feneke alá adták.

Kár, hogy ettől oly sok agyban lett a lényeg zagyva,

szenved emiatt honunknak apraja és nagyja.

Gondra gond jön, hogy mivé lesz küldemények sorsa,

mert ki dróton legfelül ül, társait lenyomja.

Lásd, velem se tesz kivételt Gábriel bagázsa,

semmi súlyú pakkom borsos vámmal is alázza.

Mit tehetnék, írjak tán a brit Vilmos nejének,

lenne oly kivételes, hogy pakkom nem fejé meg?

Ám a fáma azt mutatja, rég sovány a kassza,

így magyar, s brit államoknak ebből is lesz haszna.

Nemhiába ésszel élünk, népünk jellemzője,

esztelennek sok-sok pénzzel mégis van jövője.

Kankalin képe

Nagyon szeretem ezt az írásodat, örülök, hogy ide is feltetted.
Továbbra is azt mondom, hogy jól áll neked a szatíra, úgy jön belőled, ahogy vízcsapból folyik a víz. Gördülékeny, humoros, tele iróniával, és nevetünk, pedig inkább sírni kellene, hogy előfordulhatnak ilyenek, és persze nem egyszer. Velem is történt már hasonló. Nem repestem az örömtől, most viszont nevettem.
Köszönöm az élményt! :)

Tán saját maga nyomorúságán képes az ember a legjobban "mulatni", és a leghitelesebben erről írni. Mindig is arról voltam képes írni, ami megtörtént, az, hogyan sikerült, itt is megmutatkozik. Sokat számít többek közt, neked mi a véleményed. Az, hogy megnevettetelek, mindennél többet mond. :)

Köszönlek szépen!