Etikett

Felhasználói szabályzat
 
Az oldal fenntartója Pete László Miklós, üzemeltetője a szerkesztőség.
A szerkesztőség kijelenti, hogy a felhasználók felé semmilyen jogi, anyagi vagy egyéb kötelezettsége nincs, az oldal használata saját felelősségre történik. 
Kiskorú felhasználók kizárólag szülői beleegyezéssel regisztrálhatnak a honlapon, és tölthetnek fel verseket. Más mindenki csak akkor regisztrálhat, ha felvett írói nevén kívül polgári nevét is megadja, néhány bemutatkozó mondattal.
Szeretnénk, ha a fórumokon kulturált kereteken belül zajlanának a viták, valamint a hozzászólások, mindannyiunk érdekében! Ezért a  szerkesztőség fenntartja a jogot bárminemű hozzászólás moderálására, törlésére a következő esetekben:
 
  • ha az bármilyen hatályban lévő jogszabályba ütközik, bűncselekményre vagy jogsértésre buzdít, illetve ezekben részvételnek szándékát tartalmazza,
  • ha tartalmilag témaromboló, ezáltal akadályozza a fórum rendeltetésszerű használatát 
  • ha személyes adatok közlésével valakinek személyiségi jogait sérti, valamint másokat sértő, bántó megjegyzéssel illet,
  • ha a hozzászólás olyan linket tartalmaz, amely törvényt, jogszabályt, szerzői jogot sért vagy pornográf anyagokat esetleg vírusokat tartalmazó oldalra mutat.
 
A szerkesztőség a törölt hozzászólásokra adott válaszokat is töröli, és azoknak visszamásolását és idézését is. Továbbá fenntartja a jogot, hogy aki a fentiek közül valamelyiket sorozatosan megszegi, felhasználói jogosultságát korlátozza, szükség esetén megszüntesse. Ezt a következő esetekben is megteszi:
  • ha valaki közismert személyiség nevét használja föl, vagy megtévesztésként, sőt sorozatosan más nevén jelentkezik be, esetleg jogokkal védett elnevezéseket használ illetéktelenül,
  • ha felhasználói neve, avatárja trágár szót, elemet tartalmaz.
 
A szerkesztőség fenntartja a jogot, hogy a beküldött művek közlési körülményeit szabadon választhassa meg. A felhasználó a művének publikálását semmilyen körülmények között nem követelheti, ezzel kapcsolatban semmilyen anyagi illetve más jellegű követelést sem támaszthat.Az oldalon közétett anyaggal más oldalakon szabadon rendelkezik a szerzői jog alapján.
 
- Régi felhasználó naponta egy művet tölthet fel a Navigáció/Új tartalom/Blogbejegyzés pontban. Ez megjelenik a friss írások között, amennyiben megfelel a szerkesztőség által elvárt minimális színvonalnak,  ha nem, törlésre kerül.
Verset beküldő ezen felül feltölthet elbírálást kérve a Navigáció/Új tartalom/Vers rovatba is, de nem töltheti fel egyszerre mind a két helyre. Amennyiben versei sorozatosan nem érik el a megkívánt alapszintet, felhasználói jogai az olvasásra korlátozhatók.
 
- Új felhasználók regisztrálás után 3 művet küldhetnek a Navigáció/Versek beküldése pontban, melyeket hat szerkesztő értékelés és elfogadás után a megfelelő parnasszusi lépcsőfokra helyez, és kimerítő értékeléssel véleményez. Amennyiben a verset nem fogadják el, a szerzőt e-mailben értesítik. Verset, írást nem javíttatunk a szerzővel.
 
- Amennyiben Csarnokba emelt szerző egy év alatt min. 3 művet nem tölt fel, kizárásra kerül.
 
Az oldalról vagy annak bizonyos részeiről szigorúan tilos másolatot készíteni, ehhez az oldal szerkesztői vagy jogtulajdonosa beleegyezése szükséges.
A felhasználó a regisztrációval elfogadja a felhasználói szabályzatot.