Csak kérnem kell...

Dermesztő éjszaka volt. Bár a bársonyos, fekete égen gyémántokként sziporkáztak a csillagok, az istennő eme tündöklő ajándékát most a legkevésbé sem tudtam élvezni. A csontig hatoló fagy lassan átfurakodott vastag köpenyem bélésén, és páncélom eresztékein át a bőrömbe mart. Szélcsend volt, és a lélekölő némaság - a hideggel párosulva - csak még tovább fokozta magányom nyomasztó érzését. Minden éjjel az északkeleti bástyát őriztem, immáron fél éve. Nappal tisztán kivehetőek voltak a hegyek felől hömpölygő fekete fellegek, ám ilyenkor az éjszaka jótékony fátylat borított a baljóslatú égi tüneményre. Mindenki tudta már - bár fennhangon kimondani senki nem merte - a szörnyű igazságot. Éreztük, hogy háború és halál közeleg azokkal a tintaszínben tündöklő, fodros fellegekkel.

Nagyot sóhajtottam, és igyekeztem elűzni a gondolataim szülte sötét árnyakat. Mivel egyéb dolgom amúgy sem akadt, négyrét hajtott papirost és íróónt halásztam elő a zsebemből. Igyekeztem kitalálni valami érdekes történetet, amit papírra vethetek, vajmi kevés sikerrel. A dér kegyetlen, fehér karmai az értelmes gondolatokat is szétszaggatták, majd szétszórták őket a néma semmiben... Azóta sem tudom, hogy hogyan került oda az angyal. Az egyik percben még körbeölelt a csillagfényes, szikrázó éjszaka, a következő pillanatban pedig már előttem állt. Szépsége szavakkal szinte leírhatatlan volt. Óarany színű szemei a mindent átható szeretet forró tüzében égtek, és én akkor értettem meg, hogy mitől annyira gyönyörű, belülről ragyogott!

- Antius... Kérlek, engedd el a sötét gondolatokat, kedves... - hangja olyan volt, mint egy több szólamban csendülő, csodás dallam. Imáim meghallgatásra találtak.
- Egyszerű bárd vagyok csupán, egy jelentéktelen történetíró… Mégis, mivel érdemeltem ki ekkora kegyet, hogy az istennő elküldje hozzám mennyei követét?
- Értékes vagy, Antius… Szeretetre méltó… Ez az igazság, még akkor is, hogyha te nem hiszel ebben!
- Szerethető? Én? Ugyan, ki szeretne engem? Hiszen gyűlölet és vér uralja őrült világunkat! A szeretet pedig… eltűnt a múlt ködében.
- Én minden embert szeretek… Téged is, Antius… - hangja simogatott, akár a selyem, és zaklatott lelkem lassan megnyugodott. Aznap éjszaka sokáig beszélgettem vele…

***

Az angyal minden éjjel eljött hozzám. Élveztem ezeket a csodás találkozásokat, mert erőt merítettem belőlük. Szavai visszaadták az önbizalmamat, és soha nem tapasztalt eufória kerített a hatalmába. Utólag visszagondolva, talán ezért nem sikerült megfogalmaznom magamban azt a kérdést, amely már régóta ott motoszkált a fejemben: tulajdonképpen mit is akar tőlem az angyal?

***

Boldogan teltek a napjaim, és míg én egyre inkább erőre kaptam, addig angyalom lassan, de biztosan sorvadni kezdett. Az aranyló ragyogás megfakult a szemében, mosolya megfáradt, míg végül már csak halovány árnyéka volt önmagának. Kezdetben észre sem vettem a változást. Öntelt lettem és hiú. Azt hittem, hogy örökké velem marad. Pedig sejthettem volna, hogy egy ilyen tündöklő csoda nem tarthat sokáig…

***

Míg végül az egyik éjjel őrangyalom nem jött többé. Hatalmas űrt hagyott bennem a távozása, és végre rájöttem arra, hogy mit is akart tőlem. Csodát kaptam a sorstól, igazi ajándékot, ami minden embernek csak egyszer jár az életben. Az angyal – bár nem mondta ki – mégis felajánlotta nekem, hogy magával visz… hogy maga mellé emel a mennybe. Csak egyetlen szót várt érte cserébe. Én pedig - a nagy „varázsló”, aki tollvonásaimmal csodás történeteket álmodok – képtelen voltam arra, hogy valóra váltsam a legnagyobb álmomat! Angyalom eltűnt, - talán örökre – de tudom, hogy „odafentről” most is figyelemmel kíséri minden lépésemet…

Hozzászólások

M. Karácsonyi Bea képe

Szép történet, szeretettel olvastam.

Mysty Kata képe

 Köszönöm, figyelmet terelő novellád szembesít önmagukkal...

    Kata                 

  "ne fogjon senki könnyelműen a húrok pengetésihez....!"    

Köszönöm, hogy olvastatok és örülök, ha tetszett! :)

hzsike képe

Magaménak éreztem ezt  a történetet nagyon, valamiért...

Néhány pillanatra engem is átölelt az az ismeretlen, ismerős, selymes fény, és jólesett.

Tetszett az írásod, jól összefogott, fegyelmezett, sokat sejtető.

Szeretettel olvastam. (Bár lenne több időm az olvasásra!) Jó lenne a keresztnevedet szólítani! :)

Zsike :)

Kedves Zsike, örülök, ha tetszett a novellám! :) 

Köszönettel: Attila