Útkeresés

Útkeresés
 
Vágyjárásod útján elindultál,
nem könnyeztél, nem búcsúztál.
Kidobtad a rongyos holmit,
bőröndödben tudásod és a hit..
 
Önmagad keresed, de itt maradt,
számos csalódás, értelmetlen nap.
Kitörölted örömöd, fájdalmad,
felejtés arcot festesz hazádnak..
 
Idegen szavakkal vártak odaát,
visszakiáltanál, átkozná a szád,
sorsodat, hogy idáig jutottál,
őket kik miatt messze futottál.
 
Szívedben csendesül a keserűség,
már felébredt benned a reménység.
Ott nem érzed a friss kenyér illatát,
de van munkád,otthon és egy új család.
 
/Ildikó unokámnak Canada/Montreál/

Hozzászólások

hubart képe

Nagyszerű elemzést írt Joe. Remélem, nem veszed zokon, hiszen nagy munka van benne, és segítő szándékkal tette. Azért hadd jegyezzem meg, hogy egy anyának, vagy nagymamának a szíve mindig az övéiért dobog, és ez az érzés szépen átjön a versedből. 

Kedves Hubart!

Természetes, hogy az egyetértő véleményedet elfogadom, hiszen nekem ez sokat számít. Én nem vagyok költő, csak írogatok, bár ezk után kicsit szégyellem magam, hogy KÖZÉTEK tolakodtam silány kis firkálmányaimmal!

Üdv: Maria

hubart képe

Nincs miért szégyenkezned, drága Mária. Egyikünk sem tanult költőnek, még azok sem, akik bölcsészdiplomával rendelkeznek, hiszen tudtommal, a Kárpát-medencében sem a kommunizmusban, sem jelenleg nem létezett, nem létezik költőképzés. Valamennyien autodidakták vagyunk, ki több, ki kevesebb filológiai ismerettel. Nem tolakodás az, ha valaki másokkal is megosztja versben megírt gondolatait, mint ahogy az sem kioktatás, ha valaki vele szemben megfogalmazza meglátásait. Kérlek, ne vedd ezt senkitől sem zokon, mert empátiával tesszük. Mi Téged is, mint ahogy a többi kedves próbálkozót is a sztívünkbe zártunk, és barátként tisztelünk, szeretünk. Továbbra is várjuk a verseidet! Szeretettel ölellek: Feri

Kedves Joe!

Rendkívül értékelem és nagyrabecsűlöm véleményedet, kritikádat. A versemet semmiképpen nem írom át, mert nem egy kiváló és verstanilag kifigástalan alkotást akartam az "asztalra tenni", hanem az érzéseimet  szerettem volna igen gyatra módon kifejezni, annak apropóján, hogy elment a családom külhonba és most éppen az unokám.

Én, anno műszaki főiskolát végeztem a híradástecnika terén.és  nem bölcsészkarra jártam ,csak amatőr verselő-nőként vagyok jelen itt ezen a nagyon színvonalas irodalmi portálon. Találkoztunk mi már máshol is ahol alacsonyabb a mérce... Nem a parnasszusra szánom a verseimet.

Továbbra is nagy szeretettel olvaslak Benneteket.

Köszöntelek: Maria

Kedves Della! Remélem az unokád -bárhol is legyen- jó helyen van. Biztos ő is sokat gondol rád. :)

Igen, jó helyen van a napi beszélgetésink során ezt tapasztalom.

Köszönöm kedves szavaidat: Maria

Haász Irén képe

Megalkuvások sora az élet... mindannyiunknak.

Ölellek, kedves Mária.

hzsike képe

Átérezhető, szép versedet, szeretettel olvastam, kedves Mariám. Ölellek:Zsike :)