Szilágyi Ferenc Hubart, a Csarnok új tagja

1952-ben születtem a nyírségi homok és az érmelléki mocsárvilág határán, Érmihályfalván (Erdély – Partium). Távol a természet és az építő emberi kéz csodáitól, azon a földön, amelyet Kazinczi, Kölcsey, Krúdy, Ady lábnyoma szentelt meg. A hely szellemiségének örököse lenni megtiszteltetés, ápolni kötelesség, továbbépíteni pedig hivatás.  Írni gyermekként kezdtem, de huszonöt éves korom óta képző-művészettel is foglalkozom. Érmeimmel, plakettjeimmel számos egyéni és csoportos kiállításon szereztem hírnevet és elismerést. Néhány kisebb köztéri alkotás mellett a legbüszkébb az általam tervezett és 2004-ben leleplezett monumentális emlékműre vagyok, amit szülővárosomban a XX. század hőseinek és áldozatainak emlékére emeltünk.

Az ezredforduló után új lendülettel fordultam az írás felé. 2006-ban megjelent az első önálló kötetem, az édesapám világháborús katonatörténeteit feldolgozó regényes emlékirat, Sztálin-csokoládé címmel. 2007-ben adták ki a nagyszüleim életéből merített, két novellafüzért tartalmazó kötetemet, amelynek címe Nagyapám pipái, Családi Panoptikum. Verseimet kezdetben internetes irodalmi portálokon publikáltam, majd a 2010-ben kiadott Tyúkudvari Gregorián, és a 2011-es megjelenésű Napkalászból arany pereg című kötetemben. Több antológiában is szerepelnek a verseim, publicisztikai írásaimnak a megyei lapok adnak helyet. Kéziratban van két regényem, és fél kötetre való novellám.
 Az alkotómunka mellett fontosnak tartom a művészeti szervezőmunkát és az ismeretterjesztést is. Önkéntes alapon, vagy felkérésre kiállításokat szervezek, megnyitóbeszédet mondok, tárlatot vezetek, előadást tartok képzőművészeti és irodalmi témában.
 Nős vagyok, két sikeres felnőtt gyermekem, és három unokám van.

 

 

Hozzászólások

Haász Irén képe

Szívből gratulálok a Csarnokba kerülésedhez. Csillogó, szikrázó szavakkal épített, pontos verseid mély mondanivalót, tartalmat is hordoznak, nem öncélú szépségek. Nem titok előtted, sokszor megírtam már, elgyönyörködtetnek  verseid, mindig szívesen olvasok Tőled. Ezután még inkább így lesz.

Mysty Kata képe

 Gratulálok az Embernek és Művésznek egyaránt!Kata

   

 

     

    Kata                 

  "ne fogjon senki könnyelműen a húrok pengetésihez....!"    

Külön öröm számunkra, hogy az első csarnokos költőnk, akit nem kívülről hívtunk, hanem már itt "nőtt" nekünk nagyra! Gratulálok, Feri! Még sok-sok gazdag évet, alkotást!


M. Karácsonyi Bea képe

Kedves Ferenc!

Gyönyörű, míves verseiddel méltó tagja lettél a Csarnoknak. Szeretettel gratulálok!

seni képe

Szívből gratulálok és nagyon örülök. :)

Végre ott vagy, ahol lenned kell, szívből gratulálok)!

Szívből gratulálok  a megérdemelt sikerhez.

Ölellek.

hubart képe

 

Kedves Barátaim, nagy megtiszteltetés számomra, hogy az Élő Magyar Líra Csarnokának tagja lehetek. Örülök, hogy egy olyan irodalmi portál alkotóközösségéhez tartozom, amelyik a minőség, a klasszikus értékek felkarolását tűzte zászlajára. Köszönöm a szerkesztőknek az elemző, értékelő munkát, és Mindnyájatoknak a jó meglátásokat, a jobbító szándékú, segítő tanácsokat, a biztatást. 

lnpeters képe

Szeretettel gratulálok a Csarnok új tagjának!

Pete László Miklós (L. N. Peters)

Őszinte szívből gratulálok, drága Földim, örülök, hogy végre ott vagy, ahol már évek óta volna a helyed. Mélyen meghajlok költészeted előtt (amióta csak ismerlek).

Oldalak