Csapda

Ez a világ, mit a végzet kifundált,
csapdában tart, génjeinkbe diffundált.

Hátsónk csupasz, lelkünk pedig álruhás,
a sors kegye egyértelmű árulás!

Csalás, lopás, meg hazugság erény lett,
megélni már magunk ellen merénylet.

Hozzászólások

M. Karácsonyi Bea képe

Igen...

Nagyszerű versedhez szeretettel gratulálok!

hubart képe

Köszönöm kedves Sea!:)

hubart képe

Talán igazad van, kedves Joe, ezért is tettem fel ide a blogba, mert itt nem a disztingvált mívességre törekedtem, hanem csupán a játékosságra. Örülök, hogy kimondod, amit gondolsz, ezt el is várom mindenkitől.

 

Persze, részben egyetértek Joeval, viszont nekem éppen azért tetszik, mert ez a versed más, mint a többi. 

Én például szeretem az ütemhangsúlyos verselést, de nem szeretek leragadni nála. Szeretem a klasszikus időmértéket, de jobban szeretek kisérletezgetni a verslábakkal.
Vagyis szeretek lubickolni a versírás adta lehetőségek folyamában.

Szóval, szerintem neked is jót tesz, ha lubickolsz!

hubart képe

Sokáig csak ütemhangsúlyos verseket írtam, időmértékessel igazából azóta foglalkozom, mióta ide regisztráltam. Persze, ez utóbbi jóval nagyobb próbatétel számomra, mint az előbbi, ezért váltogatom a lehetőségeket. Ha tehetem, új  verset írok, de közben fölteszek a régebbi verseimből is, most is ez történt. Én is szeretem mind a tartalmi, mind a formai változatosságot.  

Ez nekem határozottan tetszik... Új szín tőled ( magas színvonalon formába öntött tájverseid már ismerjük, ez valami más)


hubart képe

Kedves Toma, igazából már mindent kipróbáltam, persze, nem mindent mutattam meg. :)) A kötött forma a kedvencem, de vannak szabad verseim is, és persze, tartalmi szempontból is széles a skálám, majd lassan teszek fel mindegyikből. Köszönöm mindnyájatok hozzászólását!

Szerintem itt annyi történt, hogy három rímpárhoz eszeltél ki sorokat. A két szélső jobban tetszik, mint a középső. Az ennyire tiszta rímek néha már anyira gorteszk hatásúak lehetnek, hogy jól megfelelhetnek a limerik követelményének. Örülnék, ha megpróbálkoznál azzal a műfajjal. A neten bőséges irodalma van, sok-sok példával.

hubart képe

Igen, ismerem a limeriket, pontosabban találkoztam már vele Talán egyszer majd kipróbálom. Igazat kell adnom a "tiszta rímekkel" kapcsolatban. Néha elkap a gépszíj és abból csinálok sportot. Persze, tudom, hogy a virtuóz nyelvi játékosság akár a vers komolyságának a kárára is mehet bizonyos esetekben. 

hubart képe

Rögtönöztem ma egyet, kedves Miklós, tudom, hogy vannak hiányosságai (tartalmi és formai is), de azért bemásolom. Lesz majd ennél jobb is!:))

 

Kimerített engem ez a limerik,
hosszú ám az út a biztos sikerig.
Nem hátrál meg ettől hubart,
sikert arat, vagy csak muhart?
Ki merik-e majd mondani? Ki merik?

Hát..ez így igencsak a muhar aratás:-)) de a  másik nevével a Ferivel,  kend meri? :))) 

Ahogy a mondás is tartja:
Aki nevet vet, muhart arat! :)))


Ki merik, ki bizony. Nemcsak jó a szöveg, magával vivő ritmussal, de tágítja is a szabványos limerik kereteit. Az alapformaként használt 9-9-6-6-9 szótagos sorok helyett másak a sorhosszak, de nagyon jól élvezhető.

Nekem nagyon tetszik, frappáns, tuti :).Amúgy ha Miklós rávesz a limerik írásra, és beleveszed a nevedet, mint ahogyan ő szokott a nevekkel játszani, akkor kellően mocskos rímet lehet rá találni :-)) h. megfeleljen az elvárásoknak :))))

hubart képe

Köszönöm kedves szavaidat Edy, rímek dolgában majd konzultálunk!:))))))

hubart képe

Nagyon szépen köszönöm Mindnyájatok megtisztelő figyelmét!