Fürödj meg kedves

H.Gábor Erzsébet
Fürödj meg kedves
 
Fürödj meg kedves, langy a víz,
lemosom rólad az út porát,
vesd le a sors sáros bocskorát,
feledd a rosszat, s újra bízz!
Reszkető ujjam - mind a tíz -,
 
téged simít - úgy vártalak!
Ha itt vagy, nem számít semmi sem,
bánatod messzire elviszem -
bontsd le árnyékos várfalad,
s hunyd be szemed, ha bánt a Nap!
 
Vetkőztesd le a lelked is,
múltadat tisztára áztatom,
hószín a vánkos az ágyadon -
 
mesélj, hallgatlak reggelig!
Vigyáz reánk az Isten itt,
míg csendben csitul a fájdalom.

 

 

Hozzászólások

hzsike képe

Kedves Joe!
 
Rég vártam annyira versemre véleményt, kommentet, mint erre. Kíváncsi voltam, hogy ki lesz az, illetve lesz-e valaki, aki észreveszi, hogy egy kissé a megszokottól eltér ez a versforma. Se nem szonett, sem nem nem tudom mi. Csak egy vers, szokatlan ruhába öltöztetve. Nem akarom, hogy „öszvérnek” tűnjön, hanem azt szeretném, hogy ez így, ahogy van, megállhassa a helyét. 
Szerettem volna azt az érzést, ami ezt a verset szülte, valamilyen tiszta, egyszerű, de mégis ünnepélyes formába önteni. Úgy érzem, hogy talán sikerült. Ebben Te is megerősítettél, kedves Joe. Hiszen nem azt írtad, hogy: - mi ez? Vagy; - hú de rossz! Mást, egy sokkal jólesőbbet…:)
Lehet, hogy csak ez az egy „ilyen” vers van, én sem ismerek többet. De, lehet, hogy ezután, más is megpróbálkozik majd hasonlóval.
Remek szemed, érzéked van a versekhez és a legkisebb „botlást” is észreveszed.
Nagyon szépen köszönöm Neked kedves Joe! Örömmel töltöttek el a szavaid.
 
Ennek a versnek van még két változata. Három verset írtam ugyanezzel a szöveggel (egyik néhány sorral több) három különböző formában. Ez az első. A második is érdekes formátumú. A harmadik meg egy klasszikus formájú szonett. Sorban felteszem majd a többit is megmutatni, Nektek. Annyira kedves számomra a téma, hogy megérte vele kissé többet foglalkozni.
Máshol, azt írták erre a versre, hogy ez egy míves szonett, bátor újítás, remek kísérlet. Örültem annak a véleménynek is. :)
 
Szeretettel fogadtalak nálam:Zsike :))

 

 
Mysty Kata képe

 Tetőtől - talpig "fürdető" és nyugtató!

    Kata                 

  "ne fogjon senki könnyelműen a húrok pengetésihez....!"    

hzsike képe

Köszönöm szépen, drága Katám. Ölellek, szeretettel: Zsike :)

Haász Irén képe

Komplett wellnest nyújtottál, drága Zsikém...:))))))

Csatlakozom Joe véleményéhez, a tercinákat látva rögtön szonettre gondoltam, de láttam az újítást is benne. Nem is az érdekelt, mi ez a forma, hanem a szép tartalom, érzelem...kíváncsian várom a többit...

hzsike képe

Köszönöm szépen Neked is, drága Irénkém. Már teszem is fel a második változatot.

Ölellek, szeretettel:Zsike :)

hubart képe

Zsike a formai újítások - kísérletezések mestere. Nem lepett meg, amikor ezzel a verssel (és testvéreivel) találkoztam. Úgy tűnik, hogy a klasszikus formakincsek tárháza még a mai napig sincs teljesen kiaknázva. mindig lehet találni valami újat, ami szívet - lelket gyönyörködtetve teszi élvezetesebbé az olvasást. Örülök ennek  a virtuóz hozzáállásnak. Szeretettel gratulálok! :)

hzsike képe

Köszönöm, kedves Feri!

Mindig öröm olvasni, amit a verseim alá írsz, értő, érző fülekkel, szemekkel, szakmai hozzáértéssel, figyelmes, empatikus olvasással. A verselés területén sok a közös bennünk, nem csak a hasonló stílus, de a kísértező kedvre is gondoltam itt most.

Szeretettel fogadlak mindig: Zsike :)