Szeretek olvasni...

 

Hát igen, mindig is szerettem olvasni, mindennemű véresen komoly elkötelezettség nélkül. Megpróbáltam, elrejtőzni, belebújni a „hősök” még nem egészen elnyűtt bőrébe.
Mert ugye hősökről szól általában a könyv, vagy netán kivénhedt, borgőztől párálló, avagy jobbféle pálinkától szagló, erősen egyensúlyt vesztett, „ki, ha nem én…”kiáltástól is összerogyó,fosztott, kilátástalanul keresztbe néző egyedekről.

Főhős mindig akadt szép számmal, s olyan személy is, aki alkalomadtán jelentős(en) részeg közönség (pl: kocsmai) előtt, alaposan felindult állapotban menetrendszerűen beleköthetett. 
Én sosem jelentettem azt ki, hogy a szerelmi szál az elmaradhatatlan kelléke lenne a virgoncabbra szabott írásoknál. Ám, mint világlátott, szigorúan szerelemhívő ember lévén, állíthatom, hogy egy-két nőnemű karakter nélkülözhetetlen.
A műfaj elemeit szigorúan nem feledve, a történetünk valósághű kibontakoztatása céljából...

És az ifjonti hév, amivel a megkörnyékezett olvasóközönség ráharap a fent emlegetett írásokra, könyvekre az sem elhanyagolandó részlet. 
Még az sem utolsó dolog, hogy amikor a történet a végkifejlet környékére ér, megfelelő mennyiségű euforikus érzéshullám lengi körül a mindig lelkes olvasót.

Hazánk remek írója, Rejtő Jenő:( Alias: P Howard), hasonszőrűen mozgalmas, fineszesen, „ponyvának” készült, ám annál több izgalmas fordulattal, s már-már kibogozhatatalanul összekeveredett szálakból álló, nyelvi bravúrral sűrűn teletűzdelt, remek írásaiban is, hasonló csemegékre találhat a nemes olvasó.

Ajánlom újra leporolni a könyveket, kézbe venni, belefeledkezni, én így teszek.

 

Ui:

S ha netán valami hasonszőrű, olvasmányos írásra adnánk a fejünket, egy vad éjszakán, csak kellő körültekintéssel, fegyelemmel tegyük, mert nem minden olyan egyszerű, mint amilyennek látszik, olykor még a fullra járatott agy is megbicsakolhat...

 

 

Írta: Nagygyörgy Erzsébet

 

Hozzászólások

Haász Irén képe

...és milyen jól teszed. Erzsike...! :)))

Nagygyörgy Erzsébet képe

Kedves Irénke!

Köszönöm, hogy olvastad, azt hittem ezt sem olvassa senki, mint a verseimet...

Erzsike 

Haász Irén képe

Erzsikém, most, amikor bepillantok ide, már negyvenöten olvasták!!!!

Nagygyörgy Erzsébet képe

Kedves Irénke!

Látom, köszike...

Erzsike

hzsike képe

Aktuális írás. Azt hiszem, itt mindannyian szeretünk olvasni, és becsüljük a nyomtatott irodalmat is.

Amiért nem kommentelünk, Erzsikém, még olvassuk ám a feltett verseket, prózákat... :)

Ölellek.

Nagygyörgy Erzsébet képe

Kedves Zsike!

Köszönöm, hogy olvastad, remélem nem bántottam meg senkit, csak én gondolom magamról mindig, hogy gyenge verseket írok, és nem érdemes olvasni őket...

Erzsike