Hírek

Szolgálati közlemény

Cikkek: 

Mindenkinek, akit illet:

Ma megkaptam a Corvin Kiadótól az iskolai antológiánk erdélyi kiadásának tördelt változatát. Hétfőig végzek az átnézésével, és megy a nyomdába.

Szép hétvégét Mindenkinek!

 

A tanulás ösvényei – Publio Írónap

Cikkek: 

2013. augusztus 24-én a Publio Írónapon elhangzott előadás.

A videót készítette: Krystohans.
Közreműködött: Druida Borealis.

A nyíradonyi vers-forrás - Interjú Gólya Györgyné igazgató-tanítónővel, felkészítő tanárral.

Cikkek: 

 

-       Szeretettel köszöntelek a Magyar Parnasszus Szerkesztőségének nevében.  A "Szülőföldem"című pályázatunkra Nyíradonyból érkezett legtöbb vers, ezért a Szerkesztőségünk úgy gondolta, hogy Téged, mint felkészítő tanárt választ ki interjúra. Sok-sok  munkát,  energiát,  időt fektettél bele, jól sikerült és szép verseket kaptunk.                   

Az író válaszol XXIV. – Interjú a Barátnő.comon

Cikkek: 

Szerző: Bíró Szabolcs

Különleges interjúsorozatunkban kortárs magyar írók válaszolnak ugyanarra a tíz kérdésre, mely pályafutásukat, alkotói céljaikat, látásmódjukat és olvasói szokásaikat boncolgatja.

Eve Rigel (polgári nevén Czinkos Éva) író, szerkesztő, multimédiafejlesztő 1962-ben született Pilisen, jelenleg is ott él. Eredeti végzettsége szülésznő. Többek között dolgozott baleseti intenzívosztályon, koraszülött intenzív osztályon, műtősnőként, nővédelmi és családvédelmi gondozóban. Térképrajzolói és földmérői végzettsége is van. Jelenleg a Karcolat Irodalmi és Művészeti Tehetségkutató Egyesület (KIMTE) elnöke. Főszerkesztője volt az Új Galaxis 12. számának, az Álmodj saját mesét című mesekönyvnek, az Amíg világ a világ című antológiáknak és a magyar-maori származású írónő, Aubrey Magor Melissa Mercouri néven írt regényének, a Nehéz örökségnek. Különböző műfajokban ír. Művei önálló kötetként és antológiákban jelentek meg, legtöbbször a Cherubion kiadó gondozásában.

Tovább olvasom...

Újra indul a Kelet felől

Cikkek: 

Madár János tájékoztatása szerint, 2014-től havi rendszerességgel újra indul a Kelet felől szépirodalmi folyóirat. A lap nevét Váci Mihály azonos című verse adta. A 2003-ban – a Váci Mihály Irodalmi Körrel közösen- kiadott Kislexikonukban is megfogalmazták:

Megalakult a Történelmiregény-írók Társasága

Cikkek: 

Budapest, 2013. június 9. (TRT) – Vasárnap tartotta meg alakuló közgyűlését Budapesten a Történelmiregény-írók Társasága (TRT), melyhez a hazai regényirodalom számos ismert szerzője csatlakozott, abban a reményben, hogy mint az egyesület alapokmánya kimondja „népszerűsítse a történelmi regény műfaját és annak művelőit”,  továbbá „egységbe tömörítse és támogassa a műfajban tevékenykedő írókat”.

Adó 1%

Cikkek: 

A Karcolat Irodalmi és Művészeti Tehetségkutató Egyesület közhasznú társadalmi szervezet többek között a tehetséges gyermekek és fiatalok támogatását, tehetséggondozását tűzte ki céljául. Amennyiben szeretné támogatni tevékenységünket, kérjük, tiszteljen meg bennünket adója 1%-ával!

Oldalak